Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

Değerli Üyelerimiz,

Birinci Dünya Savaşı sonrasında yurdu işgal eden düşman kuvvetlerini yek vücut olmuş aziz milletimize önderlik ederek destansı bir bağımsızlık mücadelesi ile yenerek vatanımızı kurtaran ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zafer sonrasında 29 Ekim 1923 günü ilân ederek bizlere armağan ettiği Cumhurlyetimizin 100. Yılını büyük bir gururla kutlamaktayız.

Cumhuriyet bağımsızlıktır, fazilettir, çağdaşlıktır, yüksek ahlâktır, bilimdir, sanattır.

Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir.

Cumhuriyet, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olduğu, Türk kadınına binlerce yıllık geçmişinde olduğu gibi gerçek değerini vermektir.

Cumhuriyet, kesintisiz on yıl süren savaşlardan yorgun ve bitap çıkmış, sanayisi olmayan, tarımı çökmüş, hastalıktan kırılan, okur yazarların yüzde beşi geçmediği vatanda; aklı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek, fabrikalar kurmak, ülkemizi dünyanın ilk 10 gelişmiş ekonomisine ulaştırmaktır.

Yüksek idealler bütünü olan cumhuriyet, yüz yılda yetiştirdiği Atatürk ve devrimlerine ödünsüz sahip çıkan on milyonların omuzlarında sonsuza kadar varolacaktır.

Bizlere bir Cumhuriyet armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklâl Savaşı kahramanlarımızı, şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Endokrin Cerrahisi Derneği
Yönetim Kurulu