2016-2018 Endokrin Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu

Başkan: Mehmet Uludağ

Başkan Yardımcısı: Fatih Tunca

Genel Sekreter: Özer Makay

Sayman: Serkan Teksöz

Üyeler: Recep Gökhan İçöz, Adnan İşgör, Mehmet Hacıyanlı, Serdar Özbaş, Yasemin Giles Şenyürek

4 Haziran 2016 tarihinde Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonun’da 120’den fazla katılımcının katıldığı “Papiller Tiroid Kanserinde Son Güncellemeler Sempozyumu” yapıldı.

1 Nisan 2017 tarihinde Endokrin Cerrahisi Derneği ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi işbirliği ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hikmet Boran Konferans Salonu’nda “Sivas Tiroid Okulu” yapıldı.

25 Mart 2017 tarihinde Endokrin Cerrahisi Derneği ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ile Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi SA Konferans Salonu’nda Bahçeşehir İntraoperatif Sinir Monitörizasyonu Kursu “Tiroit Cerrahisinde İntraoperatif Sinir Monitörizasyonu Kursu: Standardizasyon ve Problem Çözümü” yapıldı.

27-30 Nisan 2017 tarihkeri arasında 8. Ulusal Endokrin Cerrahi Kongresi Glorya Kongre Merkezi’nde (Belek/Antalya) gerçekleştirildi.

6 Mayıs 2017 tarihinde Endokrin Cerrahisi Derneği ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı işbirliği ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Seminer Salonu’nda“Urfa Tiroid Okulu” yapıldı.

8 Temmuz 2017 tarihinde Endokrin Cerrahisi Derneği ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği işbirliği ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda“Diyarbakır Tiroid Okulu” yapıldı.

9 Eylül 2017 tarihinde Endokrin Cerrahisi Derneği ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Muhittin Erel Amfisi’nde yaklaşık 200 katılımcının katıldığı “Ege İnovasyon ve Tiroid Cerrahisi Çalıştayı” yapıldı.

16 Eylül 2017 tarihinde Endokrin Cerrahisi Derneği ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ile Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda“Mersin Tiroid Okulu” yapıldı.

7 Ekim 2017 tarihinde Endokrin Cerrahisi Derneği ve Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı işbirliği ile Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonu’nda Tekirdağ İntraoperatif Sinir Monitörizasyonu Kursu “Tiroit Cerrahisinde İntraoperatif Sinir Monitörizasyonu Kursu: Standardizasyon ve Problem Çözümü” yapıldı.

14 Ekim 2017 tarihinde Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonun’da “Avrupa Endokrin Cerrahisi Yeterlilik Sınavı’na Hazırlık Toplantısı” yapıldı.

21 Ekim 2017 tarihinde Endokrin Cerrahisi Derneği ve Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ile “Tiroid Nodülleri ve Tiroidektomide Güncel Durum: Uşak Sempozyumu” toplantısı Uşak Üniversitesi 1 Eylül Kampüsü Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde” yapıldı.

25 Kasım 2017 tarihinde 8 Temmuz 2017 tarihinde Endokrin Cerrahisi Derneği ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Kanuni Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Cerrahi Kliniği işbirliği Trabzon Kanuni Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda“Trabzon Tiroid Okulu” yapıldı.

9 Aralık 2107 tarihinde Endokrin Cerrahisi Derneği ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ile Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Konferans Salonu’nda Kocaeli İntraoperatif Sinir Monitörizasyonu Kursu“Tiroit Cerrahisinde İntraoperatif Sinir Monitörizasyonu Kursu: Standardizasyon ve Problem Çözümü” yapıldı.

15 Aralık 2017 tarihinde Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonun’da yaklaşık 200 katılımcının katıldığı “Vestibüler Yaklaşımla Transoral Endoskopik Tiroidektomi: İstanbul Sempozyumu” yapıldı.

3 Mart 2018 tarihinde Endokrin Cerrahisi Derneği ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı işbirliği ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonu’nda“Adana Tiroid Okulu” yapıldı.

31 Mart 2018 tarihinde 200’den fazla katılımcının katılımı ile Endokrin Cerrahisi Derneği ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Muhittin Erel Amfisi’nde “Skandalakis Cerrahi Anatomi & Embriyoloji Kursu, Bölüm 1: Tiroid ve Boyun” toplantısı yapıldı.

1 Mart 2017 Endokrin Cerrahisi Derneği web sitesi yenilendi.

Avrupa veri giriş sistemi “Eurocrine” devamı için ülkemizden Endokrin Cerrahisi Derneği kurumsal destek sağlamaya başladı ve yıllık dernek katılım ücretleri Endokrin Cerrahisi tarafından ödenmektedir.

Avrupa Endokrin Cerrahi yeterlilik Sınavı dersanesi güncellendi, 38 kayıtlı öğrencisi olup ve dersane bültenleri periyodik olarak dersane üyelerine dersler gönderilmektedir.

Ulusal arşiv periyodik olarak güncellendi.

İntraoperatif sinir monitörizasyonu, Tiroid, Paratiroid, Adrenal, Toetva çalışma grupları kuruldu.

Yonsei Üniversitesi Gangnam Severance Hastanesi Tiroid Kanser merkezi’nde 1 aylık gözlemcilik ve 500 Euro burs verilmesine karar verildi.

İki uluslararası sözlü bildiri bursu verildi.

2016’da toplam 107.028 TL devralındı, 2018’de toplam 188.191 TL (81163 TL artı) devredildi.

28 Nisan 2018

Dr. Mehmet Uludağ

Endokrin Cerrahisi Yönetim Kurulu adına

Endokrin Cerrahisi Derneği Başkanı