Avrupa Endokrin Cerrahi Yeterlik Sınavı Adayları’na Merhaba!

Bugün itibarı ile,  2011 yılında kurulmuş olan e-dershanemizi güncellemiş bulunmaktayız. Temel amacımız, sizi yeterlik sınavına hazırlamak olsa da, zaman içerisinde belli bir düzende size sunacağımız bültenler sayesinde değerli bir ‘endokrin cerrahisi kütüphanesi’nin oluştuğunu göreceksiniz.

Bu bültenleri hazırlamak için, UEMS-DES’in (Avrupa Tıp Uzmanları Birliği – Endokrin Cerrahisi Bölümü’nün) sınava hazırlanmak üzere önerdiği çalışma konularına uyan ve tarafımızca hazırlanan müfredata uygun hareket etmeye çalışacağız. Bu bültenlerde sizinle konu ile ilgili dokümanlar (ana kitap bilgileri – kanıt düzeyi yüksek makale - derleme) ve zaman zaman konularla ilgili sorulabilecek olası soruları paylaşmayı hedefliyoruz.

Doç. Dr. Özer Makay, Doç. Dr. Serkan Teksöz ve Doç. Dr. Ümit Uğurlu önderliğinde yürütülen dershanemizin bültenleri, Op. Dr. Özlem Sert, Yard. Doç. Dr. Taner Kıvılcım ve Op. Dr. Orhan Ağcaoğlu ile birlikte hazırlanacaktır.

Bugün ilk bültenimiz ile başlıyoruz! Bu hafta ‘Tiroid anatomisi – fizyolojisi ve fizyopatolojisi’ni çalışacağız. Bu konu ile ilgili metinler ana kitap ve sunu metinleri olduğundan özetleri bulunmamaktadır. Bu başlıkla ilgili dosyalar kayıtlı dershane üyelerine gönderilecektir. Dershaneye kaydolarak eğitim materyallerine tam metin ulaşmak için Dr. Özlem Sert ile iletişim (drzozlemsert@gmail.com) kurabilirsiniz.

Avrupa Endokrin Cerrahisi Yeterlik Sınavı ile ilgili tüm bilgiler için lütfen tıklayınız: http://endokrincerrahisi.org/icerik.php?id=32

Endokrin cerrahisine gönül vermiş tüm üyeler için verimli olması dileği ile!